Jonas Lyskjær Frølund

Concerte: Animal Instinct, The Viking Rush

Classix in Art: Masterclass clarinet

Jonas Lyskjær Frølund este prim clarinetist al Orchestrei de Cameră din Danemarca, și clarinetist co-principal al orchestrei Simfonice din Malmo, fiind și în perioada de probă ca și solo clarinet al orchestrei Operei Regale din Londra. După ce a obținut cu succes diploma de licență din partea Conservatorului Superior de Muzică din Paris, unde a studiat la clasa profesorului Pascal Moragues (prim clarinetist al Filarmonicii din Paris), Jonas și-a continuat studiile de master la clasa profesorului Philippe Berrod. 

Pasionat de muzică de cameră, Jonas a colaborat cu importante ansambluri din Danemarca: Trio con Brio Copenhagen și Quatuor Diotima, cu care a cântat atât repertoriu clasic, cât și muzică contemporană.

În activitatea solistică, Jonas a câștigat premii în concursuri din Franța și Italia, iar cel mai recent rezultat obținut este premiul 1 la a cincea ediție a Concursului Internațional de Clarinet din Lisabona, 2019. 

Jonas este activ în promovarea muzicii contemporane și colaborează cu compozitori de top din Danemarca: Birgitte Alsted, Poul Ruders și Rune Glerup.