Nora Romanoff Schwarzberg

Concerte: Elegy Of Hope, Fata Morgana

Născută la New York și crescută la Viena, violista Nora Romanoff-Schwarzberg continuă tradiția muzicală a familiei sale și a debutat ca solist la Konzerthaus din Viena la vârsta de 11 ani. Printre profesorii și mentorii ei s-au numărat mama ei, violonista Dora Schwarzberg, Michael Kugel, Thomas Kakuska și Hatto Beyerle (ambii membri ai Cvartetului Alban Berg), Yuri Bashmet și Johannes Meissel.

În calitate de solist a fost invitată de ansambluri impresionante precum Orchestra della Svizzera Italiana, Orchestra de Cameră Zagreb, Orchestra Simfonică Kristiansand, sub bagheta lui Ion Marin, Alexander Verdernikov sau Pierre Amoyal.

Printre partenerii săi de muzică de cameră s-au numărat muzicieni remarcabili precum Mischa Maisky, Gabriela Montero, Renaud Capuçon, Lilya Zilberstein, Henning Kraggerud, Martha Argerich și Ivry Gitlis.

Nora a fost implicată în Festivalul PODIUM Esslingen încă de la prima ediție și invitată la Festivalurile PODIUM din Islanda și Norvegia. Ea este co-fondatoare și director artistic al festivalului PODIUM Mödling și organizează diverse proiecte cu asociația. Festivalul PODIUM Mödling a fost distins cu un premiu pentru cel mai bun proiect muzical din regiunea Austriei de Sud în 2018.

​​În prezent, predă la AMP – Academia Internațională de Muzică și Artele Spectacolului din Viena.