Slávka Vernerová - Pěchočová

Concert: Animal Instinct

După ce a studiat în primii ani cu Prof. Martin Hršel, Slávka Vernerová Pěchočová a studiat pianul la Academia de Arte Spectacolului din Praga cu Ivan Moravec din 1998 până în 2003. Ulterior, în 2007, și-a finalizat studiile doctorale, concentrându-se pe lucrările lui Janáček. În 2002, a absolvit programul de studii superioare la Royal College of Music din Londra. În același an, televiziunea națională cehă a difuzat un documentar de 40 de minute despre viața ei, regizat de Jan Mudra.

A câștigat Concursul Internațional de pian Smetana în 1996 și este laureată a mai multor concursuri: Wrocław 1995, Missouri 1998 și Țara Galilor 2001. A cântat în mod repetat pentru Youth Podium Festival din Carlsbad și în 2004 a fost invitată ca solist în Festivalul de Primăvară de la Praga.

Vernerová – Pěchočová a cântat cu diverse orchestre, de la Filarmonica Cehă la Orchestra Simfonică Gunma din Japonia sau Filarmonica Regală din Liverpool. În vara anului 2009, a fost solist invitat al  Orchestrei Simfonice BBC la Royal Albert Hall din Londra, în timpul Festivalului Proms.

Ea a lansat un album Janáček pentru Prague Digitals în 2010.

Pianista este implicată și în sfera muzicii de cameră: cântă în The Spring Duo și Dvořák Piano Quartet și este un partener căutat pentru colaborarea între instrumentiști și ansambluri de top din scena muzicală cehă.