Ștefan Diaconu

Concert: The Viking Rush

Classix in Art: Masterclass flaut

Ștefan Diaconu, născut la Iași în 1990, este solo flautist al Orchestrei Filarmonicii din Liban. 

Deseori este invitat să colaboreze cu orchestre și ansambluri importante din Europa – Filarmonica din Copenhaga, Opera Regală din Danemarca, Filarmonica din Gorzow – Polonia, Orchestra Națională Simfonică Română, Filarmonica „George Enescu” din București. A absolvit programul de Master în iunie 2017 la Academia Regală de Muzică din Danemarca, iar în prezent urmează programul de solist al Conservatorului de Muzică din Odense, precum și studiile doctorale la Universitatea Națională de Muzică din București. 

Este dublu licențiat al UNMB, unde a studiat Interpretare Muzicală – flaut și Dirijat – Orchestră. În perioada studiilor a avut ca îndrumători flautiști consacrați: Ion Bogdan Ștefănescu, Ulla Miilmann, Russell Itani, Anna Dina Schick, Bjørn Larsen, Rune Most. 

Pe lângă activitățile ca membru de orchestră, Ștefan este implicat în proiecte de muzică de cameră în România, Danemarca și Liban, proiecte pe care deseori le organizează și coordonează, de multe ori utilizând propriile aranjamente muzicale.