V Coloris

Concerte: Animal Instinct, The Viking Rush

Flaut: Ștefan Diaconu (România)

Clarinet: Jonas Lyskjær Frølund (Danemarca)

Corn: Niklas Kallsoy Mouritsen (Danemarca)

Fagot: Constantin Barcov (România/ Suedia)

Classix in Art:

Masterclass flaut: Ștefan Diaconu

Masterclass fagot: Constantin Barcov

Masterclass oboi: Felicia Greciuc

Masterclass flaut: Ștefan Diaconu

Masterclass corn: Niklas Kallsoy Mouritsen

Cvintetul de suflători V Coloris este un ansamblu cu activitate internațională, având însă puternice conexiuni cu spațiul muzical din Danemarca și România. 

Cuvântul „coloris” se traduce prin „combinație de culori”, iar V provine de la cifra romană 5, care indică numărul membrilor din grup. Numele exprimă felul în care cvintetul tratează repertoriul abordat – interpretarea cât mai implicată și variată, dar în același timp în concordanță cu rigorile impuse de curentele stilistice. 

În iunie 2019 ansamblul a fost apreciat cu Premiul al II-lea la „Bucharest International Music Competition”, iar în octombrie 2019 a câștigat recunoaștere internațională obținând Premiul al III-lea la una dintre cele mai importante competiții de muzică de cameră: Carl Nielsen International Chamber Music Competition. 

Cvintetul V Coloris are ca planuri de viitor înregistrarea unei compoziții dedicate cvintetului de compozitorul american Tom Brennan, precum și o colaborare cu renumitul compozitor danez Hans Abrahamsen.

Integrala lucrărilor pentru suflători de Dinu Lipatti, înregistrată în proiectul Lipatti 100%, reprezintă albumul de debut al Cvintetului și a fost lansat în noiembrie 2020.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder