Virgil Florin Prisacariu

Concerte: Animal Instinct, Friendship in Jazz

Virgil Florin Prisacariu îmbină cu succes o bogată activitate concertistică, academică și științifică. Și-a început studiile muzicale la Galați, sub îndrumarea profesorului Costică Delicote, iar apoi și-a desăvârșit studiile la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, la clasa lui Dumitru Bejan și mai apoi sub tutela profesorului Dan Prelipcean, personalitate care i-a îndrumat totodată și cercetarea din cadrul studiilor doctorale.

A evoluat ca solist alături de filarmonici importante din România, precum Iași, Bacău, Sibiu, dar și din Chișinău, în concerte simfonice, camerale sau chiar de jazz, putând fi considerat un promotor al virtuozității contrabasului prin interpretarea și cercetarea creației compozitorului Giovanni Bottesini.

În prezent, Virgil Florin Prisacariu este contrabasist în cadrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „Moldova” din Iași, totodată punând bazele unei noi ere a clasei de contrabas ieșene din poziția de lector univ. dr. al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder