Seria de discuții Classix in Focus a pus în perspectivă o serie de aspecte strâns legate *sau nu* de muzica clasică în contextul contemporan și în raport cu o suită de paradigme aflate în continuă evoluție. Acestea au ca rol facilitarea colaborărilor artistice, educaționale, interdisciplinare și de business, între cei la început de drum și profesioniștii din domeniu, atât din România cât și din străinătate.

Classix-in-focus I: Antreprenoriat Cultural Nordic

Un panel destinat publicului larg cu Anna Ranczakowska, liderul rețelei Act-in-Art în Țările Nordice și Baltice în Talinn și Eline Melgalvis, consilier cultural la Fundația Dextra a DNB Sparebankstiftelsen în Oslo.

Invitații au discutat subiecte precum antreprenoriatul cultural în țările nordice, abordarea și viziunea universităților de artă din Europa asupra antreprenoriatului, punctul de întâlnire a afacerilor și a culturii, educația antreprenorială a muzicienilor și educarea culturală a antreprenorilor, lanțuri valorice și calitatea educațională a unui festival de muzică. 

Marți, 16 martie 2021
Interval orar: 13:00 - 15:00

Classix-in-focus II: Steinway & Sons: Antreprenoriat, tradiție, inovație

Dialog deschis cu norvegianul Gise Daus, managerul general al galeriei Steinway Piano în Oslo, introducând brand-ul Steinway & Sons și tradiția lor, inovarea, piața și strategiile de vânzări. Cum se construiește un pian? De ce sunt atât de fantastice pianele Steinway? Cum influențează tehnologia industria în care activăm? Un tur online al galeriei, urmată de o sesiune Q&A.

Invitat: Gisle Daus (Steinway & Sons Norvegia)

Moderat de Dragoș Cantea

 

Miercuri, 17 martie 2021
Interval orar: 13:00 - 15:00

Lansare de carte: Un an magic. Muzică clasică pentru fiecare zi

„Suntem o specie aplecată spre a face muzică – am fost dintotdeauna și vom continua să fim -, iar capacitatea muzicii de a explora, exprima și sonda ceea ce înseamnă omul și umanitatea în sine rămâne unul dintre cele mai mari daruri colective.” Clemency Burton-Hill

Editura Vellant, Librăriile Cărturești și Classix Festival au avut plăcerea de a organiza evenimentul de lansare a cărții 𝙐𝙣 𝙖𝙣 𝙢𝙖𝙜𝙞𝙘 de Clemency Burton-Hill.

Participanți:

Dragoș Cantea, pianist concertist și director artistic Classix, Simona Radu, co-fondator Editura Vellant, Cristina Stănciulescu, jurnalist, Berti Barbera, muzician și publicist, Ana Maria Onisei, jurnalist și traducătorul cărții

Moderator: Cătălin Sava, jurnalist

Luni, 15 martie 2021
Ora 17.30

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder