„Alternances” Ensemble (România)

Concert:

The percussion ensemble “Alternances” was founded in 1993 by Mr. Prof. Florian Simion.

From the first years of activity, the ensemble found its national recognition following appearances in places such as Cluj, Botoșani, Chișinău, Bălți, Piatra Neamţ and, of course, Iaşi.

In 2001, at the invitation of Marian Vaida, a former student of professor Florian Simion, the percussion ensemble “Alternances” made a tour in Germany, resulting in enthusiastic reactions in the German press.

Also, the ensemble performed concerts in the Republic of Moldova during the Marțişor International Festival and collaborated with the chamber orchestras of the Academy of Music, Theater and Fine Arts and the Organ Hall in Chișinău, culminating with the participation in the George Enescu International Festival (2011). Currently, the percussion ensemble is coordinated by University Lecturer Constantin Stavrat, PhD.

The repertoire of the ensemble covers a very wide range of works, from Bach and Mozart to the contemporary spectacularity of some original works especially from the American area.

Also, a constant of the ensemble’s programs is the performances of some works of Romanian composers from both banks of the Prut river: Ede Terényi, Ciprian Ion, Ghenadie Ciobanu.

Many of the arrangements included in the repertoire of the ensemble were made by the pianist Aurelia Simion.

Andrei Irimia

Andrei Irimia este un pianist și compozitor independent, cu studii de pian clasic începute în timpul copilăriei, urmate de studiu individual al acordeonului și al clavietei.

În 2012 a conceptualizat și început proiectul “Piano Collage”, un proiect care îmbină dragostea sa pentru muzica de pian cu pasiunea pentru imaginea de film. Rezultatele acestui proiect se construiesc într-o experiență auditivă și vizuală a unei noi lumi imaginate de Andrei.

În perioada 2016-2018, a fost realizatorul emisiunii radio “Ca c’est Classique”, pentru platforma culturală art7.fm, unde a vorbit despre fascinata lume a muzicii clasice, a interpreților, dar și a poveștilor care au dat naștere celor mai populare creații:

“În viziunea mea, melancolia reprezintă un filtru de autocunoaștere, care invită la explorarea interioară, la atenția față de emoții, la o mai mare disponibilitate pentru “răbdarea cu sine”. Iar în termeni muzicali, această “răbdare cu sine” se construiește prin linii melodice simple, minimaliste.”

Idee de la care, în toamna anului 2019, a lansat primul său album solo, “Nuit Minimaliste”, un omagiu adus melancoliei muzicii franceze minimaliste pentru pian.

În anul 2021, Andrei Irimia a lansat piesa “Pasărea fericirii”, un proiect muzical realizat în colaborare cu actorul Marius Manole, care a avut premiera în fața a 1000 de persoane în cadrul galei Gopo, pe scena Teatrului Național București.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder