Iașiul răsună romantic într-un concert extraordinar la Palatul Culturii

Dintre toate declarațiile și complimentele primite vreodată, „orașul marilor iubiri” este, poate, cea mai frumoasă caracterizare a Iașiului. În ton cu acest supranume, precum și cu luna lui Făurar, un februarie al iubirii, Concertul Romantic organizat în cadrul Classix Festival are loc la Palatul Culturii, în sala Henri Coandă luni, 17 februarie 2020, începând cu orele 19:00. 

Din programul Concertului Romantic fac parte compozițiile: Robert Schumann – Fantasiestücke, Gabriel Fauré – Sonata pentru vioară nr. 1 în la major, opus 13 și Serghei Rahmaninov – Sonata pentru violoncel și pian în sol minor, opus 19

Dialogul liric între pian și violoncel aștern atmosfera specifică a unor cântece de dragoste fără cuvinte, a armoniei vieții de cuplu, culminând cu intensitatea rusească a dramei și consumului emoțional din simfonismul grandios al lui Rahmaninov. 

Cei doi artiști care susțin acest concert sunt pianistul sud-coreean Victor Lim și violoncelista norvegiană Sandra Lied-Haga, doi instrumentiști cu cariere stabilite la nivel internațional. Sandra cântă în prezent pe un violoncel Joannes Guidantus din 1730. Cei doi au lansat invitația participării publicului la concertul lor printr-un video publicat online, disponibil pentru vizionare aici

Palatul Culturii, clădirea cu o arhitectură neogotică, romantică și neobarocă găzduiește generos concertul susținut în cadrul festivalului într-una dintre cele mai însemnate și deosebite încăperi: sala „Henri Coandă”. Tavanul acesteia este realizat din bois-ciment, un material care imită textura și sunetul lemnului de stejar, inventat de Henri Coandă.

În luna februarie, Iașiul răsună romantic și își cântă marile iubiri.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder