Classix in Focus :: Ars Electronica

Alături de Forumul Cultural Austriac, v-am pregătit un maraton de animații: o selecție din lucrările premiate în cadrul ediției 2022 a Festivalului de Animație Ars Electronica. 

După fiecare calup de filme va fi câte o pauză de 15 minute. 

Invitațiile la maraton pot fi descărcate gratuit, iar rezervările grupurilor mari pot fi făcute la  0748 417 445, după obținerea invitațiilor online. 

Ars Electronica este o platformă care lucrează la intersecția dintre artă, tehnologie și societate prin organizarea de expoziții, programe educaționale și proiecte de cercetare axate pe viitorul societăţile noastre. Fondat în 1979 la Linz ca festival, de atunci s-a extins pentru a include un laborator, un premiu și un muzeu dedicat studiului și promovării artelor media și culturii digitale.

Electronic Theatre (50’) este un program anual de „best of”, o compilație de animații alese de juriu dintre lucrările depuse la categoria Animație pe computer. Selecția prezintă producțiile actuale din punct de vedere al conținutului artistic și al inovației tehnologice. 

Welcome to Planet B (79’) Schimbarea este o condiție inevitabilă a realității atât pentru lucrurile vii, cât și pentru cele inanimate. Circulaţia, dezvoltarea, evoluția și dizolvarea fac parte din schemă. Dar este schimbarea antropocentrică? La ce ne-am putea aștepta exact de la ea în viitor? Schimbarea poate însemna rezoluție, îmbrățișare sau reconectare; poate fi ironică, visătoare, legat de climă, abstractă sau distructivă. Într-un fel sau altul, există potențial, posibilitate și varietate. Înțelegem nevoia schimbării ca indivizi, societate și umanitate, dar și ca părți minime ale existenței mai mari a realității.

Austrian Panorama (60’) Ce înseamnă să te sinucizi într-o lume digitală? Putem exista ca identități fragmentate digital? Ce se întâmplă când nu jucăm după regulile mediilor de joc? De ce le plac unicornilor jocurile de apă? Se învârte pământul în jurul meu? Acest program include o selecție a regizorilor de film austrieci. Spectrul variază de la viziuni distopice asupra viitorului la introspecţii pline de umor. 

Young Animations (30’) În fiecare an, tineri și talentați cineaști din Austria își prezintă ciudat, subtil, spiritual, utopic, lucrări critice și distopice pentru categoria u19 a Prix Ars Electronica — creează-ți lumea. Ne arată imaginația lor puternică, înțelegerea lor profundă a anumitor subiecte, toate exprimate prin abilitățile lor într-un singur mediu. Acest program este o selecție de animații provenind de la tineri creativi și tineri profesioniști din diferite grupe de vârstă (17-19) și diferite abilități.

Organizatori: Asociația Industrii Creative, Showberry 

Partener principal: Kaufland România

Partener cultural: Forumul Cultural Austriac

Partener instituțional: Primăria Municipiului Iași 

Partener de ospitalitate: Acaju 

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder