Corina Ciuplea

Classix in Focus:

Corina Ciuplea a studiat violoncel la Universitatea de Muzica Bucuresti. Inca din timpul facultatii a infiintat Muse Quartet din dorinta de a crea un string-quartet noncoformist pe piata romaneasca. De la preluari inedite de lucrari non-clasice, street performance si colaborari cu artisti de indie, pop-rock, electronic sau hip hop, Muse Quartet a consacrat idea de quartet alternativ. Aceasta initiativa de a crea un “pod” intre lumi si intre instrumentisti cu un background muzical diferit a devenit un trend iar Corina (prin mai multe actiuni independente) a demonstrat ca acest crossover este posibil si la scara mare – iar de 8 ani organizeaza orchestre non clasice pentru diverse colaborari pe scene alaturi de artisti ca Golan, Vita de vie, Deliric, Alexander Knappe, Goran Bregovic, Zdob si Zdub, Vunk, byron, The MonoJacks, Robin and the Backstabbers, Lucia, Andra, Akua Naru, Stefan Banica jr sau Bruce Dickinson – The music of Jon Lord and Deep Purple.

Tot ca o necesitate pentru piata noastra culturala in continua dezvoltare Corina a fondat si Bucharest Film Orchestra – un proiect care interpreteaza si inregistreaza coloane sonore de teatru si film. Asa s-a inregistrat soundtrackul filmului Romania Salbatica, dupa cateva decenii de “liniste” in muzica de film romanesc cantata de o orchestra, a venit acest revival iar muzica a fost premiata cu Premiul Gopo pentru cel mai bun soundtrack original.

De-a lungul anilor Corina a lucrat in festivaluri precum Femei pe Matasari, Festivalul International George Enescu (si a colaborat cu organizatorii festivalului Sonoro si CellEast). In proiectele in care se implica, ea este recunoscuta ca un liant intre lumea clasica si scenele alternative, cum au fost de exemplu show-urile Deliric cu orchestra din cadrul festivalului Untold din Cluj. 

Tot din perioada facultatii, Corina Ciuplea-Turcan a investit timp, rabdare si consecventa intr-un set de aptitudini adiacente industriei muzicale – notatia muzicala si editarea de partituri. Astfel si-a creat o cariera in acest domeniu iar in prezent colaboreaza cu mai multi compozitori si institutii din tara si strainatate. In ultimii 5 ani lucreaza in industria de muzica de film in cadrul companiei Europaische FilmPhilharmonie din Berlin, avand oportunitatea de a asista orchestre de prestigiu din Europa precum Zurich Tonhalle, Paris Philharmonie or Bayerische Rundfunk  

Desi autodidacta in acest domeniu, experienta si prestigiul de a lucra alaturi de edituri majore din lume, pe compozitori si lucrari importante publicate, Corina a devenit expert in domeniu si este invitata la universitati de muzica din Europa pentru a sustine seminarii, workshopuri si masterclass-uri pentru aceasta disciplina. 

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder